Kitabı oxu: «Αιθέρια Έλαια Για Την Υγεία Και Την Ομορφιά Σας»

Şrift:

Αιθέρια Έλαια• για την Υγεία και την Ομορφιά σας •Μέρος 2Γραμμένο απόLyudmila AnanievaΜεταφράστηPanagiota Prokopi

Πνευματικά δικαιώματαΑιθέρια Έλαια για την Υγεία και την Ομορφιά σαςΜέρος 2Copyright © 2017 κάτοχος Lyudmila AnanievaOctober 2017Εκδόσεις:: Tektime – www.traduzionelibri.itΌλα τα δικαιώματα διατηρούνται. Αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο προορίζεται μόνο για την προσωπική σας χρήση. Απαγορεύεται η πώληση ή η δωρεά του βιβλίου σε άλλους ανθρώπους. Αν θέλετε να μοιραστείτε το βιβλίο με άλλο άτομο, παρακαλείστε να αγοράσετε ένα επιπλέον αντίγραφο για κάθε άτομο με το οποίο μοιράζεστε το βιβλίο. Αν βρίσκετε στην κατοχή σας αυτό το βιβλίο αλλά δεν το αγοράσατε, παρακαλείστε να αγοράσετε το δικό σας νόμιμο ηλεκτρονικό βιβλίο. Σας ευχαριστούμε που σέβεστε τη σκληρή δουλειά της συγγραφέας.

Περιεχόμενα

Κάλυμμα

Τίτλος σελίδας

Πνευματικά δικαιώματα

Περίληψη

Τριαντάφυλλο

Γλυκάνυσος

Κέδρος

Νέρολι

Νερατζιά

Πατσουλί

Μπλε τανατσέτο

Γερμανικό χαμομήλι

Βάλσαμο

Μοσχοκάρυδο

Λουίζα

Ρίγανη

Ταγέτης

Κύμινο

Λάιμ

Δάφνη

Θυμάρι

Κυπαρίσσι

Άνηθος

Μάραθος

Καφές

Καγιεπούτ

Σμύρνα

Τα αιθέρια έλαια κατά της ακμής και προβληματικής επιδερμίδας

Αντεδείξεις για τη χρήση

Προλήψεις κατά τη χρήση αιθέριων ελαίων

Ευχαριστώ

Περίληψη

Είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ της ικανότητας ρύθμισης του επιπέδου των ορμονών σε έναν οργανισμό, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση και τη συντήρηση της νεότητας μέσα από τις μοναδικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Ανάμεσά τους είναι αξιοσημείωτο το έλαιο της Σμύρνας, το δέντρο του σανταλόξυλου, το γιασεμί, το υλάνγκ υλάνγκ, τριαντάφυλλα, όχι άφυλλα, πατσουλί, κ.α.. Η υψηλή απόδοση των ευεργετικών ιδιοτήτων τους οφείλεται στις φυτοορμόνες που περιέχουν αυτά τα έλαια, οι οποίες έχουν παρόμοια δομή με τις ανθρώπινες ορμόνες.

Μερικά είδη αιθέριων ελαίων έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση (χλωρίδα, ροζ δέντρο, βετιβερία, μύρο, τριαντάφυλλο, κ.τ.λ.), που προάγει την αποκατάσταση της ισορροπίας του οξυγόνου στον οργανισμό μας, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφει την τοξική επίδραση του οξυγόνου στο πλεόνασμα του, επιβραδύνοντας έτσι τη φυσική γήρανση των κυττάρων, ενισχύοντας την αναπνοή του ιστού και την παροχή αίματος.

Η μοναδικότητα των αιθέριων ελαίων αποδεικνύεται με την εφαρμογή τους σε κάθε περίπτωση που η θεραπευτική και χρήσιμη επίδραση τους επικεντρώνεται στην περιοχή που το έχει περισσότερο ανάγκη. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να διαλέγετε τα σωστά αιθέρια έλαια. Αν τηρήσετε αυτή την προϋπόθεση, θα έχετε θετικά αποτελέσματα πολύ γρήγορα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως τα αιθέρια έλαια, κατά κανόνα, απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται σε αδιάλυτη ή ακατέργαστη μορφή (εκτός από ορισμένα είδη που εφαρμόζονται απευθείας σε προβληματικά σημεία) καθώς προκαλούν έντονο ερεθισμό στο δέρμα. Επομένως, πριν από τη χρήση πρέπει να διαλυθούν με φυτικά (βασικά) έλαια. Γενικά, εμπλουτίστε τα με κρέμες και μάσκες για το σώμα και το πρόσωπο, καθώς και για τα μαλλιά που προετοιμάζονται ανεξάρτητα.

Για τη φροντίδα του δέρματος τα αιθέρια έλαια έχουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριότητας. Εφαρμόζονται σε κάθε τύπο δέρματος για λάμψη, αναζωογόνηση, αύξηση ελαστικότητας και ελαστικότητας του δέρματος, για θεραπεία ερεθισμών, φλεγμονών, εξανθημάτων, κηλίδων, μετά την ακμή, κ.λ.π.. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου θα βρείτε πίνακα διαλογής τύπου δέρματος.

Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε:

1 Î§ÏÎ®ÏƒÎ¹Î¼ÎµÏ‚ ιδιότητες των αιθέριων ελαίων.

2 Î˜ÎµÏ„ική επίδραση στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.

3 Î£Ï…νταγές για ομορφιά και υγεία.

1. Τριαντάφυλλο

1.1. Χρήσιμες ιδιότητες

 Î£Ï„αματά τις φλεγμονώδεις διεργασίες στο δέρμα, καταπολεμά τον ερεθισμό και το ξεφλούδισμα του δέρματος.

 Î ÏÎ¿Ï‰Î¸ÎµÎ¯ την αναζωογόνηση κλωβών.

 Î›ÎµÎ¹Î±Î¯Î½ÎµÎ¹ το δέρμα, αυξάνει την ελαστικότητα και την ελαστικότητα.

 Î•λέγχει τις κατανομές των σμηγματογόνων αδένων.

 Î ÏÎ¿Î»Î±Î¼Î²Î¬Î½ÎµÎ¹ τις ουλές και τα χηλοείδη.

 ÎšÎ±Ï„απολεμά τις ραγάδες (ραβδώσεις).

 ÎšÎ±Ï„απολεμά τις ημικρανίες, τους πονοκεφάλους, εξαλείφει αγγειοσπασμούς του εγκεφάλου.

 ÎŸÎ¼Î±Î»Î¿Ï€Î¿Î¹ÎµÎ¯ τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος, ομαλοποιεί το ορμονικό υπόβαθρο της γυναίκας.

 Î•πηρεάζει ευνοϊκά τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

 ÎˆÏ‡ÎµÎ¹ θεραπευτική και προστατευτική επίδραση στις βλεννώδεις μεμβράνες.

 Î•ίναι εξαιρετικό μέσο κατά της γαλακτοπαραγωγής (καντιντίαση).

 ÎˆÏ‡ÎµÎ¹ απολυμαντική δράση, διεγείρει την αναγέννηση των ινών.

 ÎˆÏ‡ÎµÎ¹ ηρεμιστική επίδραση που μειώνει την υπερένταση, σώζει από νευροψίες, κατάθλιψη, αϋπνία.

 Î’ελτιώνει τη μνήμη, τονώνει, βελτιώνει τη συγκέντρωση της προσοχής.

 Î•πηρεάζει ευνοϊκά τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

 Î˜ÎµÏ‰ÏÎµÎ¯Ï„αι άψογο αφροδισιακό.

 Î‘ντιμετωπίζει ασθένειες των ματιών, βελτιώνει την όραση εν γένει.

 Î•πιδρά ευνοϊκά στο Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, ομαλοποιεί τον αριθμό στην κατανομή κατά την έμμηνο ρύση. To ροδέλαιο χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία και την αρωματοποιία.

1.2. To ροδέλαιο στην κοσμετολογία και την αρωματοποιία

Το τριαντάφυλλο δικαιωματικά θεωρείται η βασίλισσα των αρωμάτων και η βασίλισσα των λουλουδιών. Το άρωμά του ήταν πάντα συνδεδεμένο με την πολυτέλεια και τη θηλυκότητα. Σήμερα το αιθέριο έλαιο του ρόδου χρησιμοποιείται στην παραγωγή αρωμάτων, καλλυντικών, και επίσης, ακατέργαστο σε προϊόντα για τη φροντίδα του προσώπου και των μαλλιών.

Χάρη στις υψηλές αναζωογονητικές ιδιότητες το έλαιο του ρόδου εφαρμόζεται αποτελεσματικά στην φροντίδα του ώριμου, γερασμένου δέρματος, και επίσης στο δέρμα που έχει χάσει εν μέρει την ελαστικότητα του και την ελαστικότητα. Η τακτική χρήση του αιθέριου ελαίου του τριαντάφυλλου μετά την εφαρμογή διεγείρει τις διαδικασίες αναγέννησης σε κλωβούς, με την πάροδο του χρόνου πετυχαίνει έναν ακριβή σχηματισμό προσώπου και ένα περίγραμμα, τονώνει, αυξάνει την ελαστικότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, μαλακώνει το πρόσωπο, σώζει από επιφανειακές μιμικές ρυτίδες. Επιπλέον, είναι σε θέση να εξαλείψει τα σημεία χρώσης του δέρματος από γήρας, για τη γενική βελτίωση της επιδερμίδας του προσώπου και για την εξισορρόπηση του δέρματος.

Η καλή χρήση του ροδέλαιου επηρεάζει το ξηρό δέρμα με σημάδια τραχύτητας και εξίδρωσης, τροφοδοτεί εντατικά και μαλακώνει το δέρμα, εξαλείφοντας, το συντομότερο δυνατόν, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Όταν χρησιμοποιείται για τη φροντίδα του δέρματος, μια αόρατη μεμβράνη πλαισιώνει και προστατεύει το δέρμα από αρνητικές επιπτώσεις εξωτερικών παραγόντων (άνεμος, παγετός, ήλιος).

Το έλαιο του τριαντάφυλλου παρουσιάζει χρήσιμες ιδιότητες για τη φροντίδα του υπερευαίσθητου δέρματος του προσώπου. Η εφαρμογή της καταπραΰνει το δέρμα, ανακουφίζει από την φλεγμονή και τον ερεθισμό, εμποδίζοντας την επανεμφάνισή του. Για εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με ροδόχρου (φλέβες αράχνης) στα πρόσωπά τους, το ροδέλαιο θα τους βοηθήσει να τα καταστήσουν λιγότερο αισθητά με τακτική χρήση.

Για την περιποίηση του βλεφάρου, το έλαιο του τριαντάφυλλου θα φέρει αναμφισβήτητα οφέλη. Προσθέτοντάς τα σε προϊόντα φροντίδας για το δέρμα γύρω από τα μάτια, γρήγορα ξεφορτώνεστε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, το πρήξιμο και τις ρυτίδες έκφρασης.

Αυτό το πραγματικά «βασιλικό έλαιο» θα βοηθήσει γενικά να βελτιώσει το δέρμα του προσώπου σε ασθένειες όπως η ψωρίαση, η αλλεργική δερματίτιδα, το έκζεμα, ο έρπης, η νευροδερματίτιδα, κ.λπ..


1.2.1. Αντιγηραντική κρέμα νυκτός
1.2.1.1. Σύνθεση

 ÎˆÎ»Î±Î¹Î¿ γλυκού αμύγδαλου — 30 ml.

 ÎˆÎ»Î±Î¹Î¿ τριαντάφυλλου — 3 σταγόνες.

 ÎˆÎ»Î±Î¹Î¿ πατσουλί — 3 σταγόνες.

 ÎˆÎ»Î±Î¹Î¿ υλάνγκ-υλάνγκ — 2 σταγόνες.

 ÎˆÎ»Î±Î¹Î¿ νερόλι — 2 σταγόνες.

1.2.1.2. Χρήση

Στο αμυγδαλέλαιο προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε αυτή τη «κρέμα» τη νύχτα σε ένα προ-καθαρισμένο δέρμα προσώπου από βρωμιά και μακιγιάζ. Μετά από είκοσι λεπτά, σκουπίστε την περίσσεια του προϊόντος με χαρτοπετσέτα. Διατηρείται στο ψυγείο.

1.3. Θεραπευτικές συνταγές με ροδέλαιο

Για την κολπίτιδα συνιστάται να κάνετε ένα ράντισμα με ροδό λάδι, για αυτό προσθέστε στο ζεστό βρασμένο νερό (5 λίτρα) ένα μείγμα από ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα και 3 σταγόνες ροδόλιου. Η διαδικασία πρέπει να γίνεται καθημερινά για επτά ημέρες.

Για τον έρπητα στα χείλη, το τριαντάφυλλο είναι χρήσιμο όταν χρησιμοποιείται σε αδιάλυτη μορφή. Θα πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας στους σχηματισμούς κυψελών τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα.

Για να απαλλαγείτε από την ψωρίαση, την αλλεργική δερματίτιδα, τη νευροδερματίτιδα, το έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις, είναι καλό να προσθέσετε τριαντάφυλλο στις αλοιφές που προβλέπονται για τη θεραπεία αυτών των ασθενειών. Για κάθε δόση αλοιφής πρέπει να λαμβάνεται μία σταγόνα ελαίου.

Για την ανακούφιση του πονόδοντου, καλό είναι να ξεπλύνετε τη στοματική κοιλότητα με την ακόλουθη σύνθεση: σε 100 ml νερού, προσθέστε μισό κουταλάκι σόδα ψησίματος και μια σταγόνα αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου.

Προκειμένου να βελτιωθεί η συνολική υγεία, συνιστάται να λαμβάνετε μία σταγόνα ροδέλαιο τρεις φορές την ημέρα πριν το γεύμα. Τη ρίχνετε σε ένα κομμάτι ζάχαρης και το τρώτε.

1.3.1. Ροδόνερο
1.3.1.1. Επίδραση

Αντιμετωπίζει τα πόδια του κορακιού, αφαιρεί τη λιπαρή λάμψη και περιορίζει τους πόρους.

1.3.1.2. Σύνθεση

 Î–εστό βραστό νερό — 250 ml.

 Î¡Î¿Î´Î­Î»Î±Î¹Î¿ — 10 σταγόνες.

1.3.1.3. Χρήση

Προσθέστε λάδι στο νερό και εφαρμόστε καθημερινά, πρωί και βράδυ, ως λοσιόν καθαρισμού. Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη της διόγκωσης και των σακουλών κάτω από τα μάτια. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε σε βαμβακερά πανάκια εμποτισμένα σε ροδόνερο στα κλειστά μάτια και αφήστε για δέκα λεπτά. Μετά από μερικές διαδικασίες, το πρόβλημα εξαφανίζεται τελείως.

1.4. Αντεδείξεις στη χρήση του ροδέλαιου

1 Î‘τομική δυσανεξία.

2 Î”εν μπορεί να εφαρμοστεί σε καθαρή μορφή, εκτός από τις περιπτώσεις που αναφέρονται.

3 Î‘λλεργική αντίδραση.

4 Î•γκυμοσύνη.

2. Γλυκάνισος

Επίδραση: αποχρεμπτικό, αντιφλεγμονώδες, βακτηριοκτόνο, σπασμολυτικό, ανοσορρυθμιστικό, διουρητικό, αντιπυρετικό.

Χρησιμοποιείται για οξείες και χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος (βρογχίτιδα, τραχειίτιδα, πνευμονία, άσθμα), ασθένειες νεφρών και ουροδόχου κύστης, εντερική ατονία, εξομάλυνση της ισορροπίας του νερού-λίπους και αναζωογόνηση του δέρματος.

2.1. Επίδραση αιθέριου ελαίου γλυκανίσου

 Î‘ντιφλεγμονώδες, βακτηριοκτόνο, σπασμολυτικό, ανοσορρυθμιστικό (αυξάνει κυρίως τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος), διουρητικό, αντιπυρετικό, προλαμβάνει τη στεφανιαία νόσο, αντι-καρκινογόνο, αντιοξειδωτικό, αποχρεμπτικό.

 Î”ιεγείρει το αναπνευστικό κέντρο.

 Î‘υξάνει την έκκριση των πεπτικών αδένων.

 ÎŸÎ¼Î±Î»Î¿Ï€Î¿Î¹ÎµÎ¯ την παροχή αίματος στον εγκέφαλο.

 Î•ξαλείφει την ταχυκαρδία.

 Î’ελτιώνει τις ψυχικές και σωματικές επιδόσεις.

 Î‘νακουφίζει από τη νευρική και συναισθηματική ένταση.

 Î’ελτιστοποιεί τις προσαρμοστικές αντιδράσεις.

 ÎšÎ±Ï„ασκευάζει σύμπλοκα με ιόντα μολύβδου, συμβάλλοντας στην απομάκρυνση τους από το σώμα.

 Î•ξαλείφει την εντερική ατονία.

 ÎœÎµÎ¹ÏŽÎ½ÎµÎ¹ τον πόνο της εμμήνου ρύσεως.

 Î‘υξάνει την παραγωγή γάλακτος σε θηλάζουσες μητέρες.

 ÎˆÏ‡ÎµÎ¹ ηρεμιστικό αποτέλεσμα, βοηθά στην εξάλειψη της κατάθλιψης και τη μείωση της υπερδιέγερσης του παιδιού και τα δάκρυα, βοηθά σε περίπτωση νευρικής εξάντλησης.

 Î’οηθά στην ομαλοποίηση της ισορροπίας του νερού-λιπαρών του δέρματος και στην αύξηση του κηλίδωσης των κυττάρων του, γεγονός που αυξάνει τη σφριγηλότητα του δέρματος.


2.2. Χρήση του ελαίου γλυκανίσου στην κοσμετολογία

Ένα τέτοιο φυτικό προϊόν χρησιμοποιείται κυρίως για τη φροντίδα του ώριμου και ξεθωριασμένου δέρματος. Το έλαιο διεγείρει τα επιδερμικά κύτταρα να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, τονώνει το δέρμα και αυξάνει τη σταθερότητα του. Είναι επίσης αποτελεσματικό για ορισμένες δερματικές παθήσεις, βοηθά να απαλλαγούμε από τα πρώτα σημάδια της ψώρα, καθώς και ψείρες και ψύλλοι. Στην κοσμετολογία, το έλαιο γλυκάνισου εφαρμόζεται στη φροντίδα των μαλλιών. Αυτό το φυτικό προϊόν χρησιμοποιείται για τον εμπλουτισμό σαμπουάν, μάσκας και μαλακτικής κρέμας. Προστίθεται επίσης σε αρωματικά λουτρά και σε ειδικά χαλαρωτικά και δυναμωτικά μασάζ. Ενώ εμπλουτίζετε τα καλλυντικά προϊόντα, είναι απαραίτητο να σέβεστε αυστηρά την ποσότητα του ελαίου: παίρνουμε 3 σταγόνες αιθέριου έλαιου ανά 10 ml βασικού ελαίου. Για να αποκτήσετε ένα μείγμα μασάζ, χρησιμοποιείται η ίδια αναλογία, μόνο που ως βάση, χρησιμοποιούμε μια κρέμα ή μια λοσιόν σώματος. Για ένα αρωματικό λουτρό, θα πρέπει να προστεθούν στο νερό μόνο 7 σταγόνες αυτού του φυτικού προϊόντος.

2.3. Μέτρα πρόληψης

Δυνατό έλαιο, που είναι ισχυρό διεγερτικό.

Όταν χρησιμοποιείτε υψηλές δόσεις για μασάζ και μπάνιο, αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των γαστρικού βλεννογόνου και ζάλη και η παρατεταμένη χρήση υψηλών δόσεων μπορεί να οδηγήσει σε γενική δηλητηρίαση, μυϊκή παρέθηση και κυκλοφορικό καθώς και διαταραχές του εγκεφάλου.

Η τακτική χρήση του ελαίου εσωτερικά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στον γαστρικό βλεννογόνο. Με εξαιρετική προσοχή, συνιστάται να χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε παθολογία του γαστρεντερικού σωλήνα και μόνο υπό την επίβλεψη ενός γιατρού.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η χρήση του πρέπει να περιορίζεται όταν η πήξη του αίματος είναι υψηλή.

3. Κέδρος

Επίδραση: γενικό διεγερτικό, διουρητικό, αντισηπτικό, αποχρεμπτικό, αντιφλεγμονώδες, αποτοξινωτικό, τοπικό ερεθιστικό, επούλωση πληγών. Μπορεί να εκκρίνει ουρικό οξύ και τοξίνες. Βελτιώνει την πέψη. Προωθεί την απώλεια βάρους. Αυξάνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και του ιστού χόνδρου. Τονώνει τον νευρικό σύστημα, ανακουφίζει από την ευερεθιστότητα, εξαλείφει τις αγχωτικές αντιδράσεις και τα καταστροφικά συναισθήματα.

Το αιθέριο έλαιο κέδρου χρησιμοποιείται για να βελτιωθεί ο μεταβολισμός, να αυξηθεί η αντοχή του σώματος και να αποφευχθεί η έκθεση σε επιβλαβείς χημικούς παράγοντες και μικρή ακτινοβολία και στην περίπτωση της αρθρίτιδας, της οστεοχονδρίδας, των διαστρεμμάτων, του πρήξιμου, της ουρικής αρθρίτιδας, της βρογχίτιδας, οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις, γρίπη, ουρολιθίαση, αιμορροΐδες, δερματίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση και χρόνια ανεπούλωτα τραύματα και έλκη.

Το έλαιο του κέδρου χρησιμοποιείται ως αποτελεσματικό καλλυντικό για τη φροντίδα του λιπαρού και κανονικού δέρματος, αλλά και ως μέσο προσωπικής υγιεινής, το οποίο ομαλοποιεί την αντίδραση όξινης βάσης και την βακτηριακή ισορροπία των γεννητικών οργάνων.

Κρέμες εμπλουτισμένες με αιθέρια έλαια, τονωτικά, καθαρισμού, μάσκες, κομπρέσες συνιστώνται για το λιπαρό και φλεγμονώδες δέρμα, τους ανοιχτούς πόρους, την ακμή, τα μακροχρόνια ανεπούλωτες πληγές και τραύματα, τα διηθήματα, τους κιρσούς, το έκζεμα, την ψωρίαση και τους διαφορετικούς τύπους δερματίτιδας και δερματοπάθειας.

Το ξέπλυμα των μαλλιών μετά το πλύσιμο με την προσθήκη αιθέριου ελαίου απομακρύνει την πιτυρίδα. Απωθεί ακάρεα και ψύλλους και χρησιμοποιείται για την απολύμανση σπιτιών και κατοικίδιων ζώων. Εμπλουτισμός των καλλυντικών: 2-3 σταγόνες ανά 10 γραμμάρια βάσης (κρέμα, σαμπουάν, ζελέ, υγρό σαπούνι κ.λπ.).


3.1. Επιπλέον συνταγές
3.1.1. Αιθέριο έλαιο κέδρου για τα μαλλιά

Ενάντια στην πιτυρίδα, για την ενίσχυση και την ανάπτυξη των μαλλιών: εφαρμόστε το αποτελεσματικά κάνοντας αρωματικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αρωματικό ξέπλυμα μαλλιών με αιθέριο έλαιο κέδρου. Για ξηρό τύπο μαλλιών: μία φορά την εβδομάδα, για λιπαρό τύπο: δύο φορές.

Αρωματοποίηση και απολύμανση του αέρα σε χώρους διαβίωσης και εργασίας: 5 σταγόνες σε αρωματικούς λαμπτήρες για κάθε δωμάτιο 15-17 τετραγωνικών μέτρων. Εισπνοή ατμού: 2-3 σταγόνες καθαρού ελαίου κέδρου προστίθενται στο ζεστό νερό (θερμοκρασία περίπου 80-85 ° C), λυγίζουμε πάνω από το δοχείο και εισπνέουμε βαθιά τους ατμούς θεραπείας για 7-10 λεπτά, καλύπτοντας το κεφάλι με μια πετσέτα και κλείνοντας τα μάτια.

Μασάζ: 5-7 σταγόνες ανά 30 ml βασικού ελαίου. Συμπιέζει: 5-7 σταγόνες ανά 300 g λαδιού. Ένας επίδεσμος γάζας εμποτίζεται με τη σύνθεση και εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή του σώματος και μονώνεται με σελοφάν και συγκολλητικό επίδεσμο. Εμπλουτισμός καλλυντικών προϊόντων: 2-4 σταγόνες ανά 15 g βάσης.

3.1.2. Έλαιο κέδρου κατά των ραγάδων

Το μασάζ και το αυτο-μασάζ στο σπίτι με βασικά φυτικά έλαια με την προσθήκη ουσίας κέδρου εξαλείφει τις ραβδώσεις που σχηματίζονται σε διάφορα μέρη του σώματος μετά την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό και το γρήγορο αδυνάτισμα. Καλύτερο είναι να συνδυάσετε κέδρο με γκρέιπφρουτ: σε 15 γραμμάρια βάσης, προστίθενται 4 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο. Το μασάζ με έλαιο κέδρου αυξάνει τον μυϊκό τόνο, εξομαλύνει τις ρηχές ρυτίδες του δέρματος, προάγει την απορρόφηση του ουλώδους ιστού και των ουλών και βελτιώνει την επιδερμίδα.

3.1.3. Έλαιο κέδρου για απώλεια βάρους

Σύμφωνα με πολλές γυναίκες, το αιθέριο έλαιο κέδρου είναι αποδεδειγμένα βοηθός στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Τρόποι χρήσης του ελαίου: λουτρά, μασάζ κατά της κυτταρίτιδας, τύλιγμα, εφαρμογή κρεμών και λοσιόν για το σώμα.

3.2. Μέτρα πρόληψης

Ελέγξτε το άρωμα για ατομική ανοχή. Μην χρησιμοποιείτε κατά την εγκυμοσύνη και τις οξείες νεφροπάθειες (πυελονεφρίτιδα, σπειραματονεφρίτιδα). Αντενδείκνυται σε παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών. Χρησιμοποιείτε με προσοχή σε υπερτασική ασθένεια. Δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν περισσότερες από δύο ή τρεις εβδομάδες στη σειρά. Μην υπερβαίνετε τη δοσολογία όταν χρησιμοποιείται.

4. Νερόλι

Επίδραση: καταπραϋντικό, αντισηπτικό, αναλγητικό, σπασμολυτικό. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ομαλοποιεί τον καρδιακό ρυθμό, καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία των σκληρωτικών «πλακών», διευκολύνει το προεμμηνορροϊκό και κλιμακτήριο σύνδρομο. Έχει έντονη αναζωογονητική και αναζωογονητική επίδραση στο δέρμα.

Χρησιμοποιείται σε καρδιακές αρρυθμίες, καρδιοευαισθησία, στηθάγχη, στεφανιαία καρδιακή νόσο, αθηροσκλήρωση, αιμορραγίες, κόπωση, ευερεθιστότητα, αγχώδεις και καταθλιπτικές καταστάσεις, αϋπνία, για την πρόληψη της τριχοειδούς ρήξης και των ραγάδων και για τη φροντίδα ερεθισμένων, πλαδαρού, ευαίσθητου και ξηρού δέρματος.

4.1. Χρήση ελαίου για το δέρμα του προσώπου, το σώμα και τα μαλλιά

Το έλαιο νερόλι είναι καθολικό. Ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος. Ωστόσο, με ισχυρές τονωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για ώριμο δέρμα με σημάδια γήρανσης ή κόπωσης. Η χρήση του εξασφαλίζει ότι η επιδερμίδα ανακτά τη φρεσκάδα της και γίνεται πιο σταθερή και ελαστική. Βοηθά στην εξομάλυνση των υφιστάμενων ρυτίδων του προσώπου και προστατεύει από την εμφάνιση νέων. Επιπλέον, οι κυτταροφυλακτικές ιδιότητες, οι οποίες είναι επίσης εγγενείς στο έλαιο, επηρεάζουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων - δηλ. προάγουν την αναγέννηση του δέρματος.

Το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα βρίσκει επίσης στο έλαιο νερόλι έναν αξιόπιστο προστάτη. Η εφαρμογή του θα αποκαταστήσει τον υδρολιπιδικό μανδύα του δέρματος, ο οποίος θα τον προστατεύει από την υπερβολική ξήρανση και την απώλεια ελαστικότητας. Αφαιρεί τους ερεθισμούς και τις κηλίδες που προκαλούνται από το άγχος και επίσης γίνεται μια συμπαγής θωράκιση, προστατεύοντας το δέρμα του προσώπου από την επιθετική επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος λαδιού neroli είναι να το προσθέσετε σε μια ποικιλία καλλυντικών: σπιτικές μάσκες και κρέμες προσώπου και όλα τα είδη λοσιόν. Τυπικά, 2 σταγόνες ελαίου προστίθενται σε ένα μέρος της κρέμας. Είναι αποτελεσματικό να χρησιμοποιείτε φυτικά έλαια αντί για μάσκες. Η δοσολογία είναι η ίδια: για 1 κουταλιά της σούπας του φυτικού ελαίου χρειαζόμαστε 2 σταγόνες νερόλι.

Ένα θετικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται επίσης όταν χρησιμοποιείται έλαιο νερόλι σε περίπτωση λιπαρού, προβληματικού και φλεγμονώδους δέρματος. Οι αντισηπτικές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες του πετρελαίου βοηθούν στην καταπολέμηση των σπυριών, ανακουφίζουν από τη φλεγμονή και βοηθούν στη μείωση των διευρυμένων πόρων του δέρματος του προσώπου, γεγονός που μειώνει σημαντικά την απελευθέρωση του λίπους. Επιπλέον, εξαλείφει τέλεια τη ροδόχρου ακμή (φλέβες αράχνης), αποκαθιστά μια υγιή επιδερμίδα και αντιστέκεται αποτελεσματικά στις δερματικές παθήσεις: ερπητικό εξάνθημα, δερματοπάθεια, νευροδερματίτιδα και ούτω καθεξής.

Λόγω της ικανότητάς του να αναδημιουργεί υγιή νεαρά κύτταρα, το έλαιο νερόλι δεν χρησιμοποιείται μόνο για την περιποίηση του δέρματος. Είναι επίσης χρήσιμο για τα μαλλιά να αποκτήσουν πάχος και λάμψη, δύναμη και ελαστικότητα. Εξάλλου, οι ιδιότητες απολύμανσης πετρελαίου συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η κλιμάκωση της πιτυρίδας και του κρανίου.

Όταν φροντίζετε το δέρμα του προσώπου: για να αυξήσετε την τριχοειδή ροή του αίματος και να απορροφήσετε καλύτερα τα προϊόντα που εφαρμόζονται στο δέρμα του προσώπου, είναι πολύ χρήσιμο πριν το τρίβετε με αρωματικό μείγμα ή κρέμα εμπλουτισμένη με αιθέριο έλαιο νερόλι (καθώς και άλλα θρεπτικά καλλυντικά) για το πρόσωπο.


4.1.1. Αιθέριο έλαιο νερόλι για το πρόσωπο

Χρησιμοποιείται ευρέως στην επαγγελματική και οικιακή κοσμετολογία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως ανεξάρτητος παράγοντας όσο και ως βοηθητικό συστατικό σε θεραπευτικά μείγματα (κρέμες, απολεπιστικά, τονωτικά, βάλσαμα). Το λάδι Neroli είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος του προσώπου. Βοηθά ιδιαίτερα να αποκαταστήσει το «κουρασμένο», φτωχό, αφυδατωμένο και ευαίσθητο δέρμα παρέχοντας τέτοιες επιδράσεις: αναζοωγόνηση, βελτίωση της επιδερμίδας. εξάλειψη των εξανθημάτων διαφορετικής προέλευσης · καταπολέμηση των εξανθήσεων του έρπητα. ανακούφιση εξομάλυνσης; εξάλειψη των ρυτίδων (πρόληψη του σχηματισμού τους) · να απαλλαγούμε από τις μικρές φλέβες αράχνης. Άποτελεσματική και γρήγορη επούλωση μικρών βλαβών (τραυματισμών, γρατζουνιών, ρωγμών, εκδορών). την εξάλειψη των χρωματισμένων περιοχών · καταπολέμηση δερματολογικών παθήσεων (δερματοπάθεια, δερματίτιδα, έκζεμα, έλκη κ.λπ.).

4.1.2. Λουτρό με έλαιο νερόλι

Αυτό το έλαιο έχει μια τεράστια διεισδυτική ικανότητα. Μόλις βρεθεί στην κυκλοφορία του αίματος, έχει άμεση επίδραση σε όλα τα όργανα. Ωστόσο, αξίζει να γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανεξάρτητος παράγοντας. Και δεν έχει σημασία ποιος τρόπος και τι είδους μπάνιο πρέπει να ληφθεί: ψέματα, ζεστά, καθιστικά, ζεστά ή δροσερά. Ως βάση για την παρασκευή αφρόλουτρο με έλαιο νερόλι, συνιστάται η χρήση γάλακτος, φυσικού μελιού, επιτραπέζιου αλατιού (επιτρέπεται η χρήση θαλασσινού αλατιού) και κρέμα.

4.1.3. Αιθέριο έλαιο νερόλι για τα μαλλιά

Αυτό το έλαιο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά προϊόντα που μπορούν να εξαλείψουν τις συνέπειες των επιβλαβών συνεπειών των αρνητικών παραγόντων στην υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους, δηλαδή, να προστεθεί: στο σαμπουάν, απολεπιστικό, ως βάλσαμο, σε μαλακτικό, σε σύνθεση μάσκας με διαφορετικά αποτελέσματα. Η τακτική χρήση του ελαίου νερόλι για την περιποίηση των μαλλιών επιτρέπει την επίτευξη τέτοιων αποτελεσμάτων: αποκατάσταση της δομής της τρίχας σε όλο το μήκος της. Προμυθεύει τα θυλάκια της τρίχας με θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες. βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στους ιστούς του δέρματος που καλύπτουν τριχωτά μέρη του κεφαλιού. εξομάλυνση της λειτουργίας των σμηγματογόνων αδένων που βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής (αποτρέποντας την παραγωγή υπερβολικών ποσοτήτων σμήγματος). Ως αποτέλεσμα, μπορούμε να απαλλαγούμε από την κατάσταση «βρώμικων μαλλιών».

Pulsuz fraqment bitdi.

Janr və etiketlər

Yaş həddi:
0+
Litresdə buraxılış tarixi:
15 may 2019
Həcm:
106 səh. 45 illustrasiyalar
ISBN:
9788873044826
Tərcüməçi:
Müəllif hüququ sahibi:
Tektime S.r.l.s.
Yükləmə formatı:

Oxşar kitablar